Agenda Febrer 2010
DL DT DC DJ DV DS DG
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Comparteix aquesta pàgina

del.icio.us Mister Wong! Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blinklist Enchilame
Després d'anys de lluita, fins i tot d'una vaga de fam, la taverna Cal Macarró es veu obligada a tancar…un altre espai de cutura que desapareix
128 lectures, 0 comentaris
27/01/2010 a les 22:06

Dissabte 30 de gener, serà l'últim dia de la història de lluita de Cal Macarró. L'últim alè del que ha estat un projecte de suport a la música i la cultura de casa nostra. Cal Macarró, la taverna catalana que va néixer com a espai de música en viu, finalment haurà de tancar.

El tancament s'ha retardat uns mesos, ja que després de ben be 3 anys de conflicte i havent-se esgotat el diàleg, un dels promotors de Cal Macarró, en Bernat Dàmaso, va començar una vaga de fam per evitar -ho. Era evident el que representaria per la cultura catalana i el país la pèrdua d'un local d'aquestes característiques.

Segueix llegint...


El problema? La taverna està situada en una antiga casa anomenada Cal Macarró, amb mes de 300 anys d'antiguitat. Un espai que tempta a qualsevol especulador. El llogater, al capdamunt hi va muntar un hotelet…i les denúncies i queixes no es van fer d'esperar. Però les ganes continuades per dfensar la música en directe l'han fet sobreviure fins avui.

Després de ben bé 3 anys de coflicte i havent-se esgotat el diàleg, el Bernat Dàmaso iniciava una vaga de fam per evitar el tancament de Cal Macarró. Per intentar salvar el local, davant el mobbing immobiliari al que estava sotmès.

El llogater volia tancar Cal Macarró abans que s'acabessin els 5 anys de contracte. Però en Bernat, ho va acoseguir: Cal Macarró ha estat obert l'any i 9 mesos que li quedaven de contracte…però no han pogut ser-ne més…Ara serà la trista recepció d'un petit hotel.

Calaf perd no només una casa amb història, sinó una taverna que ha fet història: Cal Macarró.

Comentaris


   Usuari:
  [Trompeta dekrèpita!
]
  Publicat el 28/01/2010 a les 15:18


És una gran llàstima! És un lloc collonut i els dos cops que hi hem tocat s'han portat de primera. Llocs com aquest s'haurien de fomentar, enlloc de posar-los traves, i més avui en dia!

Afegir Comentari
(Recorda que si ets un usuari registrat de terceravia, és millor que entris amb el teu nom i contrassenya a la web, abans de publicar cap comentari)


Col·labora:
Contacte:
(contractació)


2010 Tercera Via. Tots els drets reservats. Disseny web: Tercera Via | : | Manteniment Web: WEBfine