Agenda Febrer 2009
DL DT DC DJ DV DS DG
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 28  

Centenars d’entitats demanen una llei de la música
57 lectures, 0 comentaris
17/02/2009 a les 08:57

La reivindicació d’una llei per al món de la música ja està plasmada en un manifest. Ha estat a Madrid on un centenars d’associacions i entitats relacionades amb l’escenari musical han posat fil a l’agulla i han demanat que es “reconegui que les músiques populars també són cultura” i “que es garantitzi el dret constitucional de llibertat d’expressió als creadors”, així com l’accés a la cultura. La signatura del manifest ha estat promoguda, entre d’altres, per l’Asociación Estatal de Salas de Musica en Directo (ACCES) i l’Associació de Promotors i Managers de Catalunya (ARC) que asseguren la música està discriminada en comparació amb d’altres sectors com el del teatre o el cinema.


Entre les seves reivindicacions hi ha la creació de l’estatut del músic, el compliment d’un codi de bones pràctiques i la regulació cultural dels professionals del sector i dels espais de música en directe.
Els promotors del manifest són músics, però també hi ha representants tècnics i propietaris de sales de concerts, que consideren que la llei és, ara, en un context de recessió econòmica, més necessària que mai. Asseguren que sectors com el de la música en directe –que era el que més beneficis els reportava- comencen a patir els efectes de la crisi. “Sembla que l’únic problema de la música és la pirateria, quan nosaltres en veiem molt més”, va assegurar Carmen Peire, d’ARTE, durant el mateix acte de signatura.

Comentaris


Afegir Comentari
(Recorda que si ets un usuari registrat de terceravia, és millor que entris amb el teu nom i contrassenya a la web, abans de publicar cap comentari)


Col·labora:
Contacte:
(contractació)


2009 Tercera Via. Tots els drets reservats. Disseny web: Tercera Via | : | Manteniment Web: WEBfine