Agenda Febrer 2009
DL DT DC DJ DV DS DG
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

Xoritos
1 vots Mes a Mes
52 visites, 0 comentaris
vols votar aquest grup al Mes a Mes? Entra amb el teu usuari o registrat aquí

Estil: Música Transatlàntica (choro, rumba & cia.)
Localitat: Rubí
Membres: RAÜL CAÑIZAR BEL; guitarra, tres cubà, cavaquinho, llaüt.
JOAN PORTALES, guitarra i mandolina. DANIEL TURRÓ, guitarra, cavaquinho, ukelele.
JUANJO GRANDE, baix.
SERGINHO MOREIRA; bateria-percussió

 Biografía

Xoritos és choro o chorinho brasiler -estil originari sobretot de Rio de Janeiro, precursor del samba, que apareix al temps que el tango a Buenos Aires o el rag-time a Nova Orleans i als inicis era la apropiació urbana i mulata de ritmes estrangers com el vals, el xotis o la polca europeus, i africans, como el lundú- i rumba. Tocat per músics d´aquí i d´allà amb tota la naturalitat; vol dir sense manies; com a nosaltres: s\'escapa un swing, un tumba´o cubà cada dos per tres. I hi afegim tot el que ens agrada: swing manouche, música clàssica,... Xoritos som transatlàntics i trànsfugues musicals. Un Mozart gitano, Bach amb un peu al choro i l´altre a Cuba, el choro ve a Catalunya i torna fet una rumba.
Xoritos mostrem una família d´instruments, les “guitarres”; alguns característics de la formació típica del choro (guitarres, cavaquinho o guitarra soprano, mandolina) , d´altres clarament aliens: ukelele, tres cubà, baix i bateria, en format (i amb vocació) acústic, amb amplificació mínima. Aquesta formació és adaptable a les circumstancies, de manera que ens presentem també amb format des de petit (tres músics combinant guitarres, cavaquinho, mandolina, tres...), mig (sense bateria), o complet, amb bateria i un punt més d´amplificació.
Xoritos som Raül Cañizar (Premi d´honor, Grau Superior amb Àlex Garrobé i Fernando Rodríguez. Postgrau a la Universität fur Musik (Viena)), cavaquinho, guitarra, llaüt i tres; Joan Portales (“Giulia i los Tellarinis”. Amb “Briela”, concerts a sales com El Llantiol o Heliogabal de Barcelona. Amb “Mini música” ha participat al Primavera Sound i a la Sala Castelló), mandolina i guitarra; Daniel Turró (Menció d’Honor de Grau Superior. LTCL Recital Diplomma al Trinity College of Music (Londres)), ukelele, guitarra i cavaquinho; Juanjo Grande,(MA in Music, University of York) baix; Serginho Moreira, bateria. D´ençà que vàrem començar a treballar l´estiu del 2006 hem assentat la formació i els arranjaments i els hem mostrat en viu arreu del país a auditoris, castells, places, ateneus, escoles...

 Agenda del grup
 Fotos

 
 Videos

  Llibre de visites

Afegir Comentari
(Recorda que si ets un usuari registrat de terceravia, és millor que entris amb el teu nom i contrassenya a la web, abans de publicar cap comentari)
Col·labora:
Contacte:
(contractació)


2009 Tercera Via. Tots els drets reservats. Disseny web: Tercera Via | : | Manteniment Web: WEBfine